Varkensmedaillons met notenrijst
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Varkensmedaillons recepten
- Bereiden
- Kookboek van mske
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zet de oven aan op 95 graden C.
- Bestooi het vlees met versgemalen , en .
- Omwikkel de dikte met en zet dit vast met rolladedraad of een cocktailprikkertje.
- Verhit dolijfolie met een klein klontje daarin tegen het spatten.
- Schroei de medaillons dicht aan de met een klein scheutje olijfolieboven en anderkant en temper de warmtebron.
- Bak het vlees aan beide zijden bruin.
- Leg het in een vuurvast schaaltje en leg bovenop elke medaillon 1/2 teentje .
- Zet dit in de oven.
- Niet afgedekt voor ongeveer 25 minuten (tot de saus er overheen kan zie later in dit recept).
- Doe de in een pannetje en doe daar en beetje bij.
- Roer dit op een lage temperatuurmet een houten lepel goed door zodat alle rijstkorreltjes bedekt zijn met een laagje olie.
- Voeg heet (maar niet kokend, want dat gaat heel erg spatten) water en toe tot ongeveer 2 cc.
- boven de .
- Roer hier nog even in om te voorkomen dat alles te erg gaat borrelen.
- Breng het geheel aan de kook.
- roer het nog even door en zet de pan (gesloten) in de oven.
- Snij de ui en de knoflook en zet deze even aan in wat olijfolie snij de paprika in kleine stukjes en doe die erbij. (Niet te heet laten worden, het mag niet bakken. ) Al alles glazig is :
- strooi met een zeefje de over het uienpaprikamengsel.
- Laat het even staan en roer het dan door.
- Giet al roerende de bouillon bij het mengsel zodat een gebonden saus ontstaat.
- doe dekruiden en het hierbij en zet in de oven. (15 minuten) Gaar de mexicomix op een lage warmte en voeg en een klein beetje suiker of zoetstofen toe.
- Kook het niet te gaar!!
- Zet ook dit in de oven.
- Als de 15 minuten om zijn:
- Pureer de paprikasaus met een staafmixer of in de keukenmachine. (vergeet niet het er uit te halen.
- Haal het desgewenst door een zeef.
- en maak het af met zure tot het een prettig gebonden saus is.
- Giet deze over het vlees en zet het geheel nog even (nu wel afgedekt) in de oven.
- Doe de op een schaal of schotel, maak een kuiltje in het midden (of gebruik een tulbandvorm) en doe de groenten in het kuiltje.
- Snijdt het vlees in plakjes (niet helemaal doorsnijden, laat het aan de onderkant aan elkaar zitten) en leg dit om de heen .
- dien de saus apart op. (lijkt het te weinig saus, dan is het altijd aan te lengen met bouillon en wat bindmiddel natuurlijk.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 249 kcal | 12% | 996 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |