Varkensmedaillons met prei en champignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Maak de schoon en snijd hem in brede ringen.
Maak de schoon en halveer ze.
Dep de droog en snijd hem in 4 dikke stukken (medaillons)
Verhit 1 eetlepel olie in een pan. - Braad er de medaillons aan beide zijden in aan.
- Breng op smaak met en en neem uit de pan.
Verhit 2 eetlepels olie in het bakvet. - Bak er de en de er ca. 5 minuten in en breng op smaak met , en .
- Voeg de en 300 ml water toe en breng aan de kook, roer het bouillonblokje erdoorheen en kook 2-3 minuten op laag vuur.
Roer de maïzena glad met 3 eetlepels water, roer door de saus en kook ca. 1 minuut. - Breng op smaak met en .
Doe het -champignonmengsel in een ovenschaal. - Leg er de medaillons op.
- Rasp de en strooi hem over het geheel.
Bak 25-30 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gegratineerde varkensmedaillons met asperges41u30m
-
Recept
Varkensmedaillons met bacon440m
-
Recept
Macaronischotel met prei, champignons, paprika, ham en spekjes440m
-
Recept
Prei Gehakt Ovenschotel420m
-
Recept
Ovenschnitzel met prei, cantharellen en aardappelpuree42u30m
-
Recept
Gegratineerde kabeljauwschotel met prei445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- slagroom en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 293 kcal | 14% | 1172 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |