Varkensribstuk met gehaktkorstje
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ribstuk recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Was de en laat ze 20 minuten koken.
- laat ze schrikken onder koud water, schil ze en laat ze afkoelen.
- Pel de en snipper er 3.
- Was de en snijd er 2 in 4 stukken.
- Halveer de knoflook.
- Was de , leg 3 takjes apart en pluk de blaadjes van de overige .
- Wrijf het ribstuk in met , , en .
- Leg het braadstuk in een ingevette braadslede.
- Kneed en de helft van de door het gehakt en druk het gehakt goed aan op het braadstuk.
- Verdeel de takjes en de er overheen.
- Verdeel de knoflook, de gesnipperde ui en de tomatenpartjes over de braadslede.
- Laat het gerecht ca. 1 uur en 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.
- braden.
- Giet er na 45 minuten beetje bij beetje 375 milliliter water over.
- Snijd intussen de in schijven.
- Snipper 3 .
- Breng ca. 100 milliliter water, 1/4 bouillonblokje en ca. 1/3 van de aan de kook.
- Breng op smaak met 5 eetlepels azijn, , en wat .
- Giet het kookvocht over de en laat intrekken (ca. 20 minuten).
- Roer 2 eetlepels azijn, , en wat door elkaar.
- Klop de erdoorheen.
- Was de kruiden en snijd ze fijn.
- Snijd de overgebleven in grote blokjes.
- Mix ze met de rest van de , de peterselie en de marinade.
- Roer de , de crème fraiche en bieslook door elkaar.
- Schep ze door de .
- Breng de aardappelsalade op smaak.
- Zet het braadstuk samen met de groente op een warme plek.
- Laat het braadvet door een zeef in een pan lopen.
- Kook de jus wat in en breng op smaak.
- Serveer het vlees met de saus, de aardappel en tomatensalade.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 247 kcal | 12% | 1482 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |