Varkensrollade op boerenwijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Braad in een braadpan de aan in en , zodat alle kanten kleuren.
  3. Licht zouten (het gerookte spek is al ) en bestrooien met uit de molen.
  4. Voeg de ui en de fijngehakte knoflook toe.
  5. Giet alles in een ovenschaal met deksel en zet het 30 minuten uur in de oven.
  6. Zorg ervoor dat de alleen kleuren, maar niet verbranden.
  7. Schil de en snijd ze in schijfjes (niet te dun anders vallen ze uit elkaar).
  8. Meng de fijngehakte peterselie en de erdoor.
  9. Breng de (mag van bouillonblokjes) en de samen aan de kook.
  10. Haal de ovenschaal uit de oven.
  11. Leg de aardappelschijfjes rondom het vlees en giet er het mengsel van en overheen.
  12. Doe het deksel op de schaal en zet hem gedurende 1uur 30 min in de oven.
  13. Giet 2 minuten voor het einde van de kooktijd de vloeibare over de en zet de schaal weer terug in de oven.
  14. Laat het vlees na de kooktijd 10 minuten rusten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Varkensrollade op boerenwijze heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Ik hou niet zo van varkensvlees maar had een rollade en wist niet goed wat ermee te doen. Wordt vaak droog. Twee jaar geleden dit recept uitgeprobeerd en het was heerlijk! Nu maak ik dit regelmatig en... Lees reactie
Anouk.H 6 oktober 2016
Uitmuntet kan niet beter 5 sterren toe
Jan Vanveen 7 december 2014
Mee eens. Vandaag gaan we heerlijk rollade eten.
Trijntje Rieks 19 december 2012
De rollade staat dus totaal 2 uur in de oven. Dan lijkt me 200 graad celcius wel aan de hoge kant. Ik zou dan minstens een uur de zaak op rond 100 zetten. Wat vind je? Normaal - zie bv de AH kok - is ... Lees reactie
Dirk Reitsma 28 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
255 kcal
12%1530 kcal
Vetten
9 g.
13%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%66 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensrollade op boerenwijze