Doe de in een pan, zet ze in ruim koud water en laat ze 12 uur weken.
Maak de schoon en snij deze in plakjes.
Maak de schoon en hak deze fijn.
Maak de tomaten(500 gram) schoon en leg de tomaten(500 gram) 10 seconden in kokend water, koel ze direct in ijswater, pel deze en snij deze in blokken.
Maak de uien(300 gram) schoon steek in 1 ui de kruidnagels(2) en snipper de andere fijn.
Maak de prei schoon en snij het witte deel in dunne ringetjes.
Maak met een stukje keuken gare een kruidenbosje van tijm(1 takje)(2 takjes), laurierblad(1 stuk) en peterselietakjes.
Zet het zwoerd in ruim kokend water op en kook het 5 minuten en spoel het daarna koud af en laat het uitlekken.
Snij het zwoerd in 3 cm brede reepjes, rol de reepjes op en bind ze met keukengaren vast.
Prik de worsten met een vork in om knappen te voorkomen.
Meng die met de tijm(1 takje)(2 takjes) en wat zout(1 theelepel) en peper(2 theelepels).
Maak her en der over de varkensfilet(800 gram) 12 inkepingen en stop daar een plakje knoflook(8 tenen) in.
Giet de bonen(800 gram) af en bedek deze met 3 liter koud water.
Voeg het buikspek, de prei, de bestoken ui, het kruidenbosje en de botten van de varkensfilets toe en breng het geheel op zacht vuur aan de kook.
Laat het 2 uur zachtjes koken.
Smelt intussen 100 gram ganzenvet in een stoofpan waarin de filet past en schroei het vlees hierin aan.
Haal het vlees uit de pan en leg het weg.
Doe de gehakte uien(300 gram) in de pan en fruit ze aan tot ze goudbruin zijn.
Fruit daarna de rest van de gehakte knoflook(8 tenen) al roerend mee.
Voeg de tomaten(500 gram) toe en bak deze mee.
Strooi er naar smaak zout(1 theelepel) en peper(2 theelepels) bij.
Doe het vlees terug in de pan en leg er een deksel op en laat het geheel vervolgens op laag vuur 1.5 uur stoven.
Haal het vlees uit de pan en doe het met het stoofvocht bij de bonen(800 gram).
Leg er de worst(600 gram) bij en laat de pan nog 30 minuten op het vuur staan.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Haal het vlees uit de pan en snij het in dikke plakken.
Verwijder het garen van de zwoerdrolletjes en snij deze in reepjes
Gooi de ui met kruidnagels(2) en het kruidenbosje en de botten weg.
Verdeel een laag bonen(800 gram) over de bodem van een ovenschaal en leg hier een laag gemengd vlees op.
Verdeel weer een laag bonen(800 gram) en vervolgens een laag gemengd vlees.
Ga zo door en laat de bovenste laag uit bonen(800 gram) bestaan.
Smelt de rest van het ganzenvet en sprenkel dit over het oppervlak.
Strooi er het paneermeel(3 eetlepels) over en zet de schotel 90 minuten in de oven.
Schil de aardappels(1000 gram) en kook deze gaar.
Dien gloeiend heet op met gekookt aardappels(1000 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en paneermeel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en paneermeel
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst en paneermeel
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.