Varkensvlees gemarineerd in sinaasappelsap
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Pers de sinaasappels uit.
Roer in een schaal de , de knoflook, de , het sinaasappelsap, het , de en en door elkaar.
Snijd het vlees in blokjes en schep die door de marinade.
Zet het afgedekt ± 24 uur op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Doe het vlees met de marinade en het bouillonpoeder over in een pan.
Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Breng het vlees aan de kook en kook het afgedekt in ± 30 minuten heel zachtjes gaar.
Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken en dep het met keukenpapier droog.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes vlees rondom bruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hamlappen gemarineerd in sinaasappelsap41u
-
Recept
Gemarineerd varkensvlees met broccoli en cashewnoten450m
-
Recept
Varkensvlees met ketjapsaus440m
-
Recept
Babi sajoeran (licht zoet gekruid varkensvlees)42u45m
-
Recept
Babi tjitji (gekookt varkensvlees)41u
-
Recept
Varkensvlees in tomaten paprika saus455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 277 kcal | 13% | 1108 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |