Varkentjes in modder taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van wk13869
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Plank
- Rasp
Bereidingswijze
- Van te voren maak je alvast de varkentjes van het , hier is geen echte werkwijze voor.
Doe de in een pannetje en zet op laag vuur.
Blijven roeren tot het net niet kookt.
Ondertussen de reep in blokjes breken.
Als de bijna kookt het vuur uit en in gedeeltes de blokjes erdoor roeren.
Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Dit af laten koelen en dikker laten worden en af en toe roeren kan even duren.
In de tussentijd je taart bodem wat je al gebakken heb of gekocht in 2 lagen of 3 lagen snijden, en je taart vullen met je vulling naar keuze.
Hou je taart voorlopig nog even op een brood plank
Breek alvast de kitkats in 2-en of de heel houden en leg ze klaar.
Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. - vla kun je de zijkanten gaan insmeren ermee.
Gebruik een spatel of gewoon de achterkant van een mes.
Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de kitkats of koekjes er tegenaan plakken.
Dit is een lastig klusje, de kitkats of koekjes blijven nog niet genoeg plakken dus vallen af en toe om.
Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen.
Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.
Als de rest van het choco mengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
LET OP : - ALS HET TE DUN IS GAAT HET DOOR DE KITKAT HEEN LOPEN
Plaats de varkentjes op eigen in delen op de taart.
Rasp wat witte chocolade in de modder(chocolade laag) en om de taart heen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Slagroom taart41u30m
-
Recept
Monchou taart430m
-
Recept
Monchou taart430m
-
Recept
Marsepein taart430m
-
Recept
Chocolade taart44u15m
-
Recept
Chocolade taart42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- biscuit is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- jam past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in marsepein
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taart | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2592 kcal | 129% | 2592 kcal |
Vetten | 59 g. | 85% | 59 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 459 g. | 176% | 459 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |