Verwijder de zaadlijst en het zaad van de , spoel uit en hak fijn.
Schoon de op en snijd er ringen van.
Vermeng de uiringen met de gember, de en de .
Snijd de witte in reepjes van 1 bij 4 centimeter.
Schrap de peen en maak er kleine plakjes van.
Schil de en verdeel in blokjes.
Maak de instant (500 milliliter water + 10 gram groente bouillonpoeder).
Hak de zeer fijn.
Verhit 2 eetlepels in een wok en bak het uimengsel in 3 minuten zacht glazig.
Doe een scheutje bouillon in de wok, roer om en bak 2 minuten op restwarmte.
Zet dan de warmtebron hoger, doe de koolreepjes in de wok en laat ze al omscheppend slinken (2 minuten).
Giet 100 milliliter bouillon bij de wokinhoud en roerbak de peen en de aardappel(50 gram) gedurende 6 minuten.
Voeg de rest van de bouillon en het karwijzaad en breng de wokinhoud aan de kook.
Draai de warmtebron lager, voeg de kikkererwten(80 gram) toe en laat de soep zachtjes doorsudderen.
Proef nu en dan of de kool(225 gram) bijna gaar is en als dat zo is, roer dan de provencaalse kruiden(0.5 koffielepels) , de ras-el-hanout en een beetje gerookt sesamzaad door de soep.
Doe de zure room(60 milliliter) in een schaaltje en roer er de gehakte peterselie(2 eetlepels) doorheen.
Serveer het schaaltje peterselieroom apart bij de soep.
Dien de soep op in twee borden en roer er, per bord, een eetlepel peterselieroom en een halve eetlepel strong tamari door.
Geef er geroosterd volkoren of speltbrood bij (liefst zuurdesem).
Maak een schaaltje doping voor het brood klaar.
Gebruik daarvoor olijfolie(1 stuk)(2 eetlepels) met een eetlepel groene pesto(1 eetlepel) erdoor geroerd.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
Koemelk
groentebouillon, provencaalse kruiden, pesto kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
Lactose
provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.