Vegetarische bruine saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van hela
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Het sjalotje heel fijn snijden en smoren in 15 gram .
- Als de bruin gaat kleuren, het zoete , de tomatenpuree of tomatenketchup erdoor roeren en nog even verwarmen op laag "vuur".
- In een ander pannetje, met dikke bodem, 40 gram smelten, de bloem toevoegen en roeren totdat de bloem bruin verkleurt.
- De gesmoorde bij de roux doen, goed roeren en de massa op restwarmte laten staan.
- Nu het warme geleidelijk erbij doen en zolang roeren, totdat een gladde saus ontstaat.
- Een beetje versgemalen zwarte , en uit de molen en versgeraspte muskaatnoot naar smaak toevoegen.
- De saus naar eigen smaak afmaken met een beetje , enige druppeltjes maggi en een paar druppeltjes vers geperst .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vegetarische jus455m
-
Recept
Thaise pinda-saus435m
-
Recept
Bruine fond43u30m
-
Recept
Groene saus (spinazie)415m
-
Recept
Bruine wildfond45u
-
Recept
Stroganoff-saus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- volkoren tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 92 kcal | 4% | 368 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |