Veldslasoep

Ingrediënten

+ -
print

Buideltjes:

Extra nodig: staafmixer, lange prikkers.

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Was de sla.
  2. Pel en snipper de .
  3. Maak de schoon.
  4. Maak de lente-ui schoon en snijd hem in ringetjes.
  5. Snijd de , en geitenkaas in kleine blokjes en meng het met de lente-ui.
  6. Breng de vulling op smaak met en peper.
  7. Bestrijk de wontonvellen met , schep de vulling erop en maak buideltjes ervan.
  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  10. Smelt de in een pan en stoof de met het en de ca. 3 minuten.
  11. Blus het af met de bouillon en de .
  12. Laat de soep nog even zachtjes koken en pureer hem vervolgens met de staafmixer tot een gladde soep.
  13. Breng de soep op smaak met en nootmuskaat.
  14. Zet de wontonbuidels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 6-10 minuten goudbruin en krokant.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Veldslasoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Veldslasoep
VariatieAantalGang
Veldslasoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
113 kcal
5%452 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Veldslasoep