Venkel en kip uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd ze fijn.
- Verwijder de harde rok van de en snijd de venkel fijn.
- Bewaar het groen.
- Snijd de in stukjes.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Gebruik de peper met mate vanwege de pittige smaak van de .
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Verhit de helft van de en bak de kip lichtbruin.
- Leg de kip in de ovenschaal.
- Smoor de en de venkel in dezelfde pan.
- Leg de groenten bij de kip in de ovenschaal.
- Smelt de rest van de in dezelfde pan en voeg de toe.
- voeg de toe en roer het geheel tot een gladde saus.
- Smelt de erdoor.
- Schenk de saus over de kip, ui en venkel.
- Bak het gerecht 30 minuten in de oven.
- Garneer daarna de schotel met het venkelgroen een de gehakte .
- Serveer er rijst en een frisse salade bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkensfilet met wortels uit de oven430m
-
Recept
Rode kool uit de oven met walnoten en appel410m
-
Recept
Rode kool uit de oven met appel en walnoten445m
-
Recept
Kip uit de oven41u20m
-
Recept
Mediteraanse gevulde kip en aardappelpartjes uit de oven435m
-
Recept
Winterse boerenkool uit de oven met slavinken425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 293 kcal | 14% | 1172 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |