Verliefde gamba

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en snipper ze fijn.
  2. Maak de 's schoon, dep ze droog en wrijf ze in met de knoflook.
  3. Pel de sjaltotjes en snijd ze fijn.
  4. Kook de in water met de rode , groentenbouillontablet en een scheutje water gaar.
  5. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.
  6. Verhit de en fruit de glazig.
  7. Blus het af met de witte en laat het tot de helft inkoken.
  8. Voeg de toe en laat het weer tot de helft inkoken.
  9. Neem de uit de saus en zeef ze.
  10. Laat de saus iets inkoken.
  11. Breng het op smaak met .
  12. Houd de saus warm op laag vuur.
  13. Bak de 's in de hete olie om en om gaar.
  14. Serveer de 's met de warme saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet en visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet, wijn, visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet, wijn, visbouillon
  • kruidenbouillontablet en visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet en visbouillon
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet en visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Verliefde gamba's heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik mis in de uitwerking van het recept van "verliefde gamba's", de tomatenblokjes en de kookroom. Jammer
Karin 14 juni 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
112 kcal
5%448 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Verliefde gamba's