Verrassend lekkere kaaskoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Kaaskoekjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van hela
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Splits een ei en zet de dooier apart.
- Doe de bloem en de geraspte in de mengbeker van een keukenmachine en laat het mes even op hoge snelheid draaien.
- Doe de inhoud van de mengbeker in een deegkom en snijd de koude erdoor.
- Voeg het eiwit van het gesplitste ei, het tweede ei, de en het toe en kneed het deeg met de handen snel tot een homogeen mengsel.
- Zet het deeg niet in de koelkast!
- Bestuif het werkblad met bloem of rijstmeel en rol met een deegroller het deeg uit tot een deeglap met een dikte van 2 a 3 mm.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Steek met bakvormpjes rondjes, sterretjes, enz.
- uit de deegplak en leg de koekjes op het bakpapier.
- Kluts in een kommetje de dooier met , , knoflook en uit de molen.
- Bestrijk de koekjes met de geprepareerde dooier en versier de koekjes naar wens met:
- halve , pompoenpitjes, , , gedroogde (rozemarijn, oregano, tijm, majoraan etc.).
- Bestrijk de koekjes nogmaals met de eidooier en maal er tenslotte wat steenzout overheen.
- Zet de bakpla(a)t(en) in de voorverwarmde oven en bak de koekjes in het midden van de oven gaar gedurende 15 minuten op onder- en bovenwarmte mooi bruin.
- Laat de koekjes afkoelen, alvorens er van te genieten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkoren tarwebloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas, boter, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, room
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, boter, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 199 kcal | 9% | 1990 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |