Zet de graat van een rauwe met aanhangend visvlees op in een halve liter koud water met een in stukken gesneden winterwortel, een klein bosje peterselie, een klein laurierblaadje, een takje tijm(1 stuk) en een geplet teentje knoflook(1 stuk).
Doe hier een kwart liter witte wijn(1 stuk) bij, breng het geheel aan de kook en laat koken tot er een klein laagje geurige fond over is (een kopje).
Maal hierin een klein beetje verse peper(1 stuk) en breng op smaak met zout.
Zeef dit en kook hierin blokjes zalm(1 stuk)(1 stuk) en goede bruikbare afsnijdsels van de zalm(1 stuk)(1 stuk) (een tot anderhalf kopje) tot deze zo gaar zijn dat het visvlees met een vork uit elkaar gedrukt kan worden.
Meng dit op hoge snelheid in de foodprocessor samen met een half kopje volle room(1 stuk).
Als het mengsel te dik wordt een klein beetje room(1 stuk) bijgieten.
Om een mooiere roze kleur te krijgen kan er zo nodig een koffielepel geconcentreerde tomatenpuree aan worden toegevoegd tijdens het malen.
Zet het mengsel weg om wat af te koelen.
Het hoeft echter zeker niet ijskoud te worden.
Een beetje lauw is ook prima.
Doe een handje haricots vert in een glazen of porselein bakje.
Kruid dit met een beetje peper(1 stuk) en zout en leg er een klont boter(1 stuk) op en slechts een minimaal scheutje water er bij.
Dek af met folie en maak het in vijf minuten gaar in de magnetron.
De boontjes blijven nu zeer geurig en smaakvol.
Laat ze eveneens een beetje afkoelen.
Hierna de boontjes in het schaaltje met de staafmixer tot mousse maken.
Doe in een klein glaasje (de z.g.
verrine) een laagje van de zalmmousse, daarop een dun laagje van de groene boontjesmousse en weer een laagje zalm(1 stuk)(1 stuk).
Sier op met een blaadje peterselie en/of doe er wat viseitjes op.
Serveer het als voorgerecht of als onderdeel van een voorgerecht of voorafgaand aan de maaltijd als amuse bouche.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalm en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.