Verrine de saumon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zet de graat van een rauwe met aanhangend visvlees op in een halve liter koud water met een in stukken gesneden winterwortel, een klein bosje peterselie, een klein laurierblaadje, een takje en een geplet teentje .
  2. Doe hier een kwart liter witte bij, breng het geheel aan de kook en laat koken tot er een klein laagje geurige fond over is (een kopje).
  3. Maal hierin een klein beetje verse en breng op smaak met zout.
  4. Zeef dit en kook hierin blokjes en goede bruikbare afsnijdsels van de (een tot anderhalf kopje) tot deze zo gaar zijn dat het visvlees met een vork uit elkaar gedrukt kan worden.
  5. Meng dit op hoge snelheid in de foodprocessor samen met een half kopje volle .
  6. Als het mengsel te dik wordt een klein beetje bijgieten.
  7. Om een mooiere roze kleur te krijgen kan er zo nodig een koffielepel geconcentreerde tomatenpuree aan worden toegevoegd tijdens het malen.
  8. Zet het mengsel weg om wat af te koelen.
  9. Het hoeft echter zeker niet ijskoud te worden.
  10. Een beetje lauw is ook prima.
  11. Doe een handje haricots vert in een glazen of porselein bakje.
  12. Kruid dit met een beetje en zout en leg er een klont op en slechts een minimaal scheutje water er bij.
  13. Dek af met folie en maak het in vijf minuten gaar in de magnetron.
  14. De boontjes blijven nu zeer geurig en smaakvol.
  15. Laat ze eveneens een beetje afkoelen.
  16. Hierna de boontjes in het schaaltje met de staafmixer tot mousse maken.
  17. Doe in een klein glaasje (de z.g.
  18. verrine) een laagje van de zalmmousse, daarop een dun laagje van de groene boontjesmousse en weer een laagje .
  19. Sier op met een blaadje peterselie en/of doe er wat viseitjes op.
  20. Serveer het als voorgerecht of als onderdeel van een voorgerecht of voorafgaand aan de maaltijd als amuse bouche.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%384 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Verrine de saumon