Verse pizza
- Herkomst Italie
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Inimini
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- We gaan een makkelijke maar verse pizza maken, met wat we maar in huis hebben!
In een grote kom de het , en mengen. - De olie en het er daarna samen in doen en goed stevig mengen en tot een bal kneden.
Nu even met folie afdekken en 40 min. - warm zetten.
Ondertussen snijd je groenten bijvoorbeeld ui en een halve paprika die je nog over had. - Of bijvoorbeeld een paar gekookte spercieboontjes.
- Je kunt het zo gek niet bedenken, alles kan erop.
Zet de kaas klaar. - Wat erg lekker is is een pizza met saus van Bertolli (pecorino), geraspte milde Hollandse kaas, mozzarella en blokjes feta.
Kijk wat je nog meer in huis hebt, bijvoorbeeld kappertjes, pesto, zongedroogde tomaatjes.
Bestrooi je aanrecht met wat en rol het uit tot een grote vierkante lap dat precies op je bakplaat past.
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg hieop het . - Bestrijk de randen met wat .
- Verdeel de saus dun over de bodem met de onderkant van een lepel.
Leg dan de groenten erop (en evt. - vlees) dek alles af met de kaas (niet overmatig) en schuif de pizza in de oven tot de kaas gesmolten is (± 12 min. )
ECHT heerlijk en het kun je ruim van tevoren maken!
Varieer erop los!
Variaties op Verse pizza
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Verse pizza | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 505 kcal | 25% | 2020 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 98 g. | 37% | 392 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |