Verse worstschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Worstschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van oudevaer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Braadpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een braadpan en bak de op een matig vuur aan alle kanten bruin.
- Haal de uit de pan en leg weg.
- Doe de uitjes in de pan en bak die tot ze beginnen te kleuren.
- Zet de vlam hoog en voeg het toe met de balsamico. (koop niet speciaal voor dit gerecht de dure balsamico.
- Maak die even zelf: 2 eetlepels rode wijn en 2 eetlepels azijn verhitten in een open pannetje en in laten koken tot de helft).
- Voeg de toe.
- Even goed roeren en voeg alle andere ingrediënten toe.
- Breng het geheel op suddertemperatuur en voeg de weer toe.
- Laat in gesloten pan 25 minuten sudderen.
- Mocht na 25 minuten de saus nog niet op goede dikte zijn, laat dan nog ± 10 minuten sudderen zonder deksel.
- Om de dikte van de saus te controleren steek je een eetlepel in de saus.
- Als de lepel uit de saus gehaald wordt moet een laagje saus eraan blijven kleven.
- Serveren met aardappelpuree: 300 gram gekookte aardappelen pureren.
- Pureer niet met de keukenmachine, maar druk de aardappelen door een zeef of prak fijn met de vork.
- Voeg aan de puree 50 gram gesmolten boter, 1 ei en wat koffieroom toe.
- Goed doorroeren met een vork.
- Naar smaak , en mespuntje nootmuskaat toevoegen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en balsamico azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 885 kcal | 44% | 3540 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |