Verstopt fruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Breng in een steelpan 4 deciliter water aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en roer de en de erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
  4. Leg de plakjes naast elkaar op het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien.
  5. Klop in een kommetje met een vork het met 1 eetlepel water goed door elkaar.
  6. Was de en haal de kroontjes eraf.
  7. Halveer de grote .
  8. Schil de en de en snijd de vruchten in stukjes.
  9. Rol de plakjes met een deegroller een beetje uit, zodat ze iets groter worden.
  10. Zet de bakjes op het en snijd rondjes die 1 cm groter zijn dan het bakje.
  11. Vul de bakjes voor de helft met de vruchten.
  12. Schenk het suikerwater eroverheen totdat het bakje ongeveer voor driekwart gevuld is.
  13. Smeer met het kwastje de randen van het in met het geklopte .
  14. Leg op ieder bakje een plakje met de besmeerde rand naar beneden.
  15. Druk de randjes vast aan de buitenkant van de bakjes.
  16. Smeer met het kwastje de bovenkant van het in met losgeklopt .
  17. Laat het toetje in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Verstopt fruit