Vichyssoise Koude aardappel-preisoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Preisoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van hendriks37
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Gebruik van de prei alleen het wit en zeer lichtgroen.
- Snijd het fijn.
- Schil de en snijd ze in kleine blokjes.
- Fruit de prei ca. 5 minuten zachtjes in de .
- Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe plus .
- Breng dit aan de kook en laat het zachtjes 30 minuten garen.
- Pureer de soep met de staafmixer en laat het mengsel helemaal afkoelen.
- Meng er de door en breng alles goed op smaak met en witte .
- Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Preisoep440m
-
Recept
Preisoep met soepvlees42u30m
-
Recept
Preisoep met zongedroogde tomaat420m
-
Recept
Kippen-preisoep41u20m
-
Recept
Witte bonen-preisoep met paling420m
-
Recept
Courgette-preisoep415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 169 kcal | 8% | 1014 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |