Vietnamese gehaktballetjes met Spaanse-pepersaus
- Herkomst Vietnam
- Categorie Hapjes
- Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de Spaanse-pepersaus in een kom en roer goed om de suiker te laten oplossen.
- Dek de kom af en laat de dipsaus rustig op smaak komen.
- Doe voor de gehaktballetjes alle overige ingrediënten behalve de olie in een grote kom en meng ze goed door elkaar.
- Doop uw handen in water, neem ca. 1 à 2 eetlepels gehaktmengsel en draai er een balletje van.
- Herhaal dit tot het gehaktmengsel op is.
- Leg de balletjes op enige afstand van elkaar op een bord en laat ze minstens 30 minuten in de koelkast koud worden.
- Vul een wok voor 1/3 met de olie (zonnebloem- of ) en verhit deze tot ze goed heet is (als je er een stukje noedel ingooit moet dit meteen opzwellen).
- Frituur hierin de gehaktballetjes met 6 tegelijk tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op verfrommeld keukenpapier.
- Houd ze warm in de over tot alle balletjes klaar zijn.
- Serveer ze met de Spaanse-pepersaus als dipsaus.
- Gegarandeerd een succes op een feestje!
- NB Ze zijn wel erg heet.
- Melk en yoghurt helpen eventueel om het 'vuur' te blussen.
- Tip:
- Het is best bewerkelijk om deze overheerlijke balletjes te maken.
- Maak er in één keer meer dan u nodig hebt en vries ze in porties in.
- Krijgt u (onverwachts) gasten?
- Haal ze dan uit de vriezer en verwarm ze in de oven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker, vissaus, vissaus, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus en vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 379 kcal | 18% | 1516 kcal |
Vetten | 28 g. | 41% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |