Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Kook de in 15 minuten gaar in het .
  2. Voeg de en toe en laat het geheel onder af en toe roeren nogmaals 30 minuten koken tot het een dikke massa is.
    Voeg of citroensap toe.
  3. Laat de massa afkoelen.
  4. Laat de deeglapjes ontdooien en rol deze iets uit.
    Schep in het midden 1 eetlepel vulling en bestrijk de zijkanten met het losgeklopte .
  5. Vouw de deeglapjes tot een driehoek en knijp de zijkantjes goed samen.
  6. Leg de flapjes op een ingevet bakblik.
  7. Prik met de vork gaatjes in de bovenkant en bestrijk ze met het losgeklopte .
  8. Bak ze in 20 minuten gaar.
  9. Serveer met yoghurt met verse kruiden en komkommer.
  10. Ook heerlijk als tussendoortje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vijgenpasteitjes uit de tijd van de bijbel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Was lekker maar heb er wat abrikozenconfituur bijgevoegd zodat de smaak iets minder 'vijg' was, mijn dochter lust geen vijgen maar zo vond ze het super!
Frieda 11 december 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
407 kcal
20%1628 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
92 g.
35%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vijgenpasteitjes uit de tijd van de bijbel