Maal het komijnzaad, de rode , de , het kardemomzaad, de kaneel, de mosterdzaadjes en het fenegriekzaad in een specerijenmolentje of andere geschikte machine, of stamp ze in een vijzel zeer fijn.
Doe ze in een kom, voeg azijn, en toe, meng alles goed en zet het apart.
Maak de in een wijde, zware pan boven middelmatige hitte heet.
Voeg de toe en bak ze, regelmatig roerend, tot ze bruin en knapperig worden.
Haal de met een frituur- of schuimspaan uit de en doe ze in een blender of foodprocessor. (Draai de hittebron uit. )
Voeg 2-3 eetlepels toe aan de uien(187,5 gram) en maak er een puree van.
Meng deze puree door de gemalen specerijen. (Dit is de vindaloo pasta.
Hij kan van te voren gemaakt en ingevroren worden).
Droog de stukken vlees af met een papieren handdoek en verwijder, indien nodig, te grote stukken vet.
Doe de gember en de knoflook(1 bol) in een blender of foodprocessor, voeg 2-3 eetlepels water(225 milliliter)(2,5 eetlepels)(2,5 eetlepels) toe en maak er een fijne puree van.
Verhit de olie(10 eetlepels) die nog in de pan zit boven matig hoge hitte.
Bak in de hete olie(10 eetlepels) het vlees, een paar stukken tegelijk, aan alle kanten lichtbruin.
Haal ze met een frituur- of schuimspaan uit de olie(10 eetlepels) en bewaar ze in een schaal.
Doe de gember/knoflookpasta in de pan.
Temper de hitte tot middelmatig.
Bak de pasta al roerend een paar tellen.
Voeg koriander en kurkuma(0.5 theelepels) toe.
Bak al roerend nog een paar tellen.
Voeg het vlees met alle sappen die
er uitgelekt zijn, de vindaloopasta en 225 milliliter water(225 milliliter)(2,5 eetlepels)(2,5 eetlepels) toe.
Breng deze massa aan de kook, sluit de pan en laat het gerecht een uur sudderen of tot het vlees zacht is.
Roer tijden het sudderen af en toe.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.