Vis Forel gegrilld 1
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiding 70 min.:
- Enkele blaadjes achterhouden voor de garnering, rest basilicum grof knippen.
- In de pan de olie doen, 1 eetlepel overhouden met basilicum ca. 1,5 min.
- verwarmen, olie mag beslist niet koken.
- Laten afkoelen en ca. 1 uur laten staan.
- Olie zeven en erdoor roeren, op smaak brengen met en .
- Intussen kleine en de wortel wassen en met een kaasschaaf en in de lengte in dunne plakken snijden.
- Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden.
- Bereiding 25.
- min.:
- Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
- Intussen een pan voor 1/3 vullen met water en aan de kook brengen.
- en wortel in een vergiet ca. 5 min.
- beetgaar koken.
- Forel onder koud stromend water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
- Forel bestrijken met achtergehouden olie en bestrooien met en .
- Schaal voorverwarmen.
- Forel ca. 10 cm onder de grill schuiven en in ca. 4-5 min.
- gaar grillen.
- Halverwege draaien.
- Intussen basilicumolie zachtjes verwarmen.
- en wortel over de rand van schaal verdelen, forel erop leggen en garneren met tomaatblokjes en basilicum.
- Serveren met gebakken aardappeltjes.
- Wijnsugestie:
- Rose Cotes de Provence.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- forellen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 168 kcal | 8% | 336 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 14 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 2 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |