Vis Forel met witlof en spekreepjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Smelt in een braadpan 100 gram en fruit hier de sjalot in maar laat niet bruin worden.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van het lof en snijd het bittere hard eruit (doe ik zelf niet daar ik de bittere smaak lekker vindt en die is vrijwel niet meer aanwezig).
  4. Leg het lof in de braadpan en kruid met en .
  5. Voeg het toe en bak het lof met de deksel op de pan laat ca. 25 min.
  6. sudderen, halverwege draaien.
  7. Smelt de rest van de in een koekepan en bak daarin de ca. 5 min aan elke kant goudbruin en gaar.
  8. Kruiden met en .
  9. Leg de op een warme schotel en dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm.
  10. Voeg de toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los en laat de in ca. 1 min.
  11. verdampen.
  12. Roer er dan de door.
  13. Kruid met en en laat het iets indikken.
  14. Schik de op 4 voorverwarmde borden en leg het lof eromheen.
  15. Bedekken met het en lepel er wat saus over.
  16. Garneren met citroenschijfjes Serveer net gekookte aardappelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • forellen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Vis Forel met witlof en spekreepjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Echt een goed recept. Ik ga deze zeker vaker maken. De lof op deze manier en de combinatie vond ik erg geslaagd.
R.A.V. 11 januari 2014
Ik vond het een zeer smakelijk recept. De ingrediënten passen goed bij elkaar. Zeker voor herhaling vatbaar.
Marion Vester 27 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
554 kcal
27%2216 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vis Forel met witlof en spekreepjes