Vis met mosterd-roomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de .
  2. Snijd 1 ui in 4 stukken en snipper de ander.
  3. Maak de en de schoon, schil ze en halveer ze.
  4. Breng 1,5 liter water, 2 theelepels , de azijn, de , de , de in vieren gesneden ui, het en de in een grote brede pan aan de kook.
  5. Laat het geheel met deksel op de pan ca. 5 minuten zachtjes koken.
  6. Laat de vis in het hete groentevocht ca. 15 minuten garen met het deksel op de pan (niet koken!).
  7. Fruit de gesnipperde ui in de .
  8. Stuif de eroverheen en bak hem kort aan.
  9. Roer 300 milliliter water, 150 milliliter en het bouillonblokje erdoor.
  10. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  11. Breng op smaak met , , , 1-2 eetlepels en 1 theelepel suiker.
  12. Houd de saus zolang warm.
  13. Maak de sla schoon, was hem, laat uitlekken en verdeel hem in stukjes.
  14. Klop 100 milliliter , 3 theelepels suiker en een snufje kort door elkaar.
  15. Klop de rest van het erdoor.
  16. Was de peterselie en hak hem fijn.
  17. Haal de uit de pan.
  18. Dien het gerecht op met de mosterdsaus en de peterselie.
  19. Meng de sla en de roomdressing.
  20. Lekker met gekookte aardappels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
92 kcal
4%368 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vis met mosterd-roomsaus