Visbitterballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Visbitterballen2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Pocheer de scholvisfilets 6 minuten in de hete bouillon.
- Snijd de gare vis in stukjes en vul het voch aan met tot 2 deciliter.
- Smelt de , maar laat het niet bruin worden.
- Voeg de toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg van det vuur af beetje bij beetje het visvocht toe en roer het tot een gebonden saus.
- Voeg de vissstukjes toe en breng het op smaak met .
- Snijd de fijn en voeg het toe aan de ragout.
- Splits het en voeg de eidooier toe aan de ragout.
- Strijk de massa uit op een platte schaal en laat het afgedekt in de ijskast opstijven en ijskoud worden.
- Verdeel de massa in 12 gelijke delen en vorm er met natte handen 12 bitterballen van.
- Let op dat ze egaal glad zijn.
- Doe het op een bord.
- Rol de bitterballen door het en vorm ze met de hand even bij.
- Haal ze nog twee keer door het en schud het overtollige eraf.
- Verhit de frituurpan op 180 graden C.
- en bak de bitterballen in gedeelten langzaam bruin en gaar.
- Laat ze uitlekken er serveer de visbitterballen met honingmosterd.
Ook lekker om te maken
Variaties op Visbitterballen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Visbitterballen met kabeljauwfilet | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- visbouillon, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 309 kcal | 15% | 1236 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |