Visburgers
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Visburger recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Wok
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Pureer de stukken in de keukenmachine.
- Voeg 1 ei, 2 theelepels zout en de wortel toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Klop in een diep bord het andere ei los.
- Vorm met vochtige handen 4 burgers van het vismengsel.
- Haal de burgers eerst door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door het .
- Druk het goed aan.
- Snijd de in stukken en kook ze in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
- Verhit 3 eetlepels in een koekenpan en bak de visburgers op middelhoog vuur in 5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Verhit de rest van de in een wok en roerbak de in 4 minuten beetgaar.
- Schep de door de .
- Breng op smaak met zout.
- Serveer de visburgers met de hete en de gekookte .
Ook lekker om te maken
Variaties op Visburgers
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Visburgers | 3 | Vis en schaaldieren |
Gerookte visburgers | 1 | Vis en schaaldieren |
Visburgers Mediteraan | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 231 kcal | 11% | 924 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |