Viskoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van 1miranda
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Breng 6 deciliter water aan de kook.
- Los het bouillontablet er in op en voeg - of citroensap en eventueel nog wat toe.
- Leg de filets in het kokende vocht.
- Temper de warmtebron.
- Houd de vis 5 minuten tegen de kook aan.
- Schakel daarna de warmtebron uit en laat de vis in het pocheervocht koud worden.
- Kook de aardappels, laat ze droogstomen en afkoelen.
- Laat de koude vis op keukenpapier uitlekken.
- Houd het pocheervocht nog even apart.
- Pureer de en voeg 1 losgeroerd aan de aardappelpuree toe.
- Meng er, wanneer de massa niet smeuïg genoeg is, er eventueel nog 1 of meer eetlepels van het koude pocheervocht van de vis door.
- Verdeel de vis in kleine stukjes en schep ze samen met , en peterselie en de mosterd door de puree.
- Voeg er naar smaak wat en peper aan toe.
- Laat de puree minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
- Verdeel (bijvoorbeeld met een ijstang) de massa in 10 porties en vorm er ballen van.
- Druk de ballen plat en wentel ze door de panneermeel of beschuitkruim.
- Haal de koekjes door het (2e) losgeroerde en daarna door het .
- Verhit een koekenpan of een wok met hoge opstaande rand.
- Laat de olie heet worden.
- Bak de viskoekjes boven een matig hoog afgestelde warmtebron in ca. 5-8 minuten aan weerszijden goudbruin en knapperig.
- Laat ze na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Viskoekjes uit de oude doos430m
-
Recept
Aardappel viskoekjes450m
-
Recept
Viskoekjes420m
Variaties op Viskoekjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Viskoekjes | 4 | Hapjes |
Thaise viskoekjes met een frisse dip | 1 | Hapjes |
Thaise viskoekjes met dipsaus | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- visbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon en paneermeel
- dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in dijon mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- kabeljauw en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 319 kcal | 15% | 1276 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |