Viskoekjes uit de oude doos

Ingrediënten

+ -
print

Voor 9 stuks (3 per persoon):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng 6 deciliter water aan de kook.
  2. Los het bouillontablet er in op en voeg het -of citroensap en eventueel nog wat aan toe.
  3. Leg de filets in het kokende vocht.
  4. Temper de warmtebron.
  5. Houd de vis 5 minuten tegen de kook aan.
  6. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de vis in het pocheervocht koud worden.
    Laat de koude vis op keukenpapier uitlekken.
  7. Houd het pocheervocht nog even apart.
  8. Wrijf intussen de door een niet al te fijne zeef.
  9. Voeg het losgeroerde aan de aardappelpuree toe.
    Meng er, wanneer de massa niet smeuïg genoeg is, er eventueel nog 1 of meer eetlepels van het koude pocheervocht van de vis door.
    Verdeel de vis in kleine stukjes en schep ze samen met de of prei en door de puree.
  10. Voeg er naar smaak wat en peper aan toe.
  11. Verdeel de massa in 9 porties en vorm er ballen van.
    Druk de ballen plat en wentel ze door het brood-of beschuitkruim.
  12. Verhit een koekenpan met hoge opstaande rand.
  13. Laat de heet worden.
  14. Bak de viskoekjes boven een matig hoog afgestelde warmtebron in ca. 5 minuten aan weerszijden goudbruin en knapperig.
  15. Laat de viskoekjes na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
  • visbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • visbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en olie
  • kabeljauw en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
14276 kcal
713%42828 kcal
Vetten
170 g.
242%510 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Viskoekjes uit de oude doos