Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
    Schil de en snijd ze in gelijkmatige stukjes.
  2. Wrijf de in met en een snuf zout en peper.
    Doe de in de pan water en laat het weer aan de kook komen.
  3. Leg de vis in een vergiet, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem op de pan met .
  4. Draai het vuur laag en laat de pan 10 tot 12 minuten op het vuur staan tot de en vis beide gaar zijn.
    Haal de stukken vis uit het vergiet en leg ze even opzij.
  5. Laat de even in het vergiet uitlekken en doe ze terug in de pan om droog te dampen.
  6. Pluk de peterselieblaadjes van de steeltjes, hak ze fijn en gooi de steeltjes weg.
  7. Stamp de fijn en spreid de puree over de bodem van de pan uit om hem sneller af te laten koelen.
  8. Trek het vel van de vis.
  9. Doe de volledig afgekoelde puree in een kom, trek de vis in vlokken en doe die erbij.
  10. Strooi er een eetlepel over.
  11. Doe het en de gehakte erbij, met echt een flinke snuf zout en peper.
  12. Rasp de citroenschil erover, stamp alles fijn en meng het goed.
    Bestuif je werkvlak met .
  13. Verdeel het vismengsel in 8 delen.
  14. Kneed er ongeveer 2 cm dikke, ronde schijfjes van en bestuif ze gaandeweg met .
  15. Pak een bord of schaal, stuif er wat op en leg de viskoekjes erop.
  16. Als u de koekjes nu in wilt vriezen, moet u ze in vershoudfolie verpakken en in de vriezer leggen.
  17. Zo niet, dan legt u ze voordat u ze bakt gewoon een uur in de koelkast.
  18. Hierdoor worden ze wat steviger.
    Zet een grote koekenpan met een paar flinke scheuten op matig vuur.
  19. Leg wanneer de olie goed heet is de viskoekjes in het vet en bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
  20. Doe het eventueel in twee porties.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%792 kcal
Vetten
3 g.
5%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Viskoekjes van zalm