Maak een zalmsalade van 500 gram gekookte , een blikje , augurk(1 stuk), wat zilveruitjes(1 stuk) een licht zure appel(1 stuk), mayonaise(1 stuk) en wat tomaten(1 stuk) ketjap met wat vocht van het augurkenzuur.
Alles mooi fijn hakken en door elkaar roeren zodat je een mooie textuur overhoud.
Als extra ganering wat garnalen(1 stuk), gerookte zalm(1 stuk)(1 blikje), paling(1 stuk) en zoute haring(1 stuk) naar wens.
Een paté van kippenlever is zelf prima te maken.
Fruit een fijn gesnipperd uitje glazig aan met een teentje knoflook, kruidnagel peper en zout en gaar 500 gram kippenlever mee, flamberen met whiskey, het totaal pureren met 200 gram roomboter(200 gram) voeg eventueel nog wat zout toe nadien het geheel met een spatel door een zeef strijken zodat je een mooie gladde massa overhoud voeg hier naar wens wat voorgeweekte peperkorrels aan toe, doe de paté in een met folie bedekte vorm (cakeblik of iets dergelijks) en laat het minimaal 2 uur opstijven, een dag voor gebruik de paté maken is beter, de smaken komen dan beter tot zijn recht.
De paté lossen en serveer het samen met de vis en salade met brood.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise en roomboter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
Lactose
mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
Schaaldieren
garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in brandy
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
zalm, zalm, paling is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.