Maak 2 ui schoon en snipper deze fijn.
Maak 1 ui schoon en snijd deze in ringen.
Maak de rode ui schoon, snijd deze in ringen en houd deze apart.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verwijder de zaden uit de en snijd deze fijn.
Snijd de en fijn.
Halveer de open en rasp het vruchtvlees fijn.
Marineer de vis circa 30 minuten in het sap van de , en .
Verhit olie(1 stuk) in een pan en fruit de knoflook en ui en voeg peper(1 stuk)(1 stuk), rozemarijn(3 takjes), tijm(3 takjes), salie(3 takjes) en koriander(1 stuk) toe.
Blus af met palmolie en 100 milliliter kokosmelk(400 milliliter) en gaar circa 15 minuten op laag vuur.
Kook de rijst(400 gram) volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer 100 milliliter kokosmelk(400 milliliter) door de rijst(400 gram) en breng op smaak met zout(1 stuk).
Pel de garnalen(1 kilo) en verwijder het darmkanaal.
Marineer de garnalen(1 kilo) in het sap van de limoenen(4).
Verhit olie(1 stuk) in een pan en fruit de witte ui en de knoflook en voeg de garnalen(1 kilo) toe.
Bak de garnalen(1 kilo) circa 2 minuten, voeg de tomaten(2) toe en breng op smaak met zout(1 stuk).
Kook circa 5 minuten op laag vuur en schenk de kokosmelk(400 milliliter) erbij.
Serveer de vis met rijst(400 gram) op borden en schep de garnalen(1 kilo) in gehalveerde kokosnoten(2).
Garneer met rode ui en pepers(3) en kokosrasp.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
kabeljauwfilets is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.