Vissoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Vissoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lareche
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Laat de , , , garnalen en inktvis langzaam ontdooien in de koelkast.
- Was de vis, garnalen, en inktvis in een zeef.
- Vis in blokjes snijden Kook 1 of 2 liter water Doe de vis in het kokende water en zet het gas wat lager (water niet laten koken).
- Als visschuim komt bovendrijven dat weghalen met schuimspaan.
- Doe 1 of 2 in pan.
- , garnalen en inktvis en de in ringetje gesneden toevoegen.
- Maak een papje van 1 of 2 pakjes tomatenroomsoep (met wat water of witte wijn).
- Papje en bij de bouillon doen en langzaam roeren.
- Voeg al langzaam roerend nu de creme fraiche toe.
- en en andere naar keuze toevoegen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Vissoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vissoep | 7 | Soepen |
Provençaalse vissoep | 2 | Soepen |
Licht gebonden vissoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- kabeljauw en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 122 kcal | 6% | 488 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |