Vissoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de grofgesneden uien, , en in de pan.
  2. Laat deze op een laag vuurtje zacht worden (dus niet fruiten).
  3. Voeg daar 3 tenen , de gepelde en het blikje bij.
  4. Gooi er een flinke scheut witte bij, water en doe 2 ons grofgesneden witvis erbij.
  5. Natuurlijk moeten nu ook de kruiden erbij.
  6. Laat dit nu een halfuurtje pruttelen.
  7. Na 20 minuten doe je wat soep in een kommetje, voeg je de creme fraiche bij en meng dit door elkaar.
  8. Dit doe je weer bij de soep en doorroeren.
  9. Onderwijl heb je de in de oven gedaan op een lage stand.
  10. Het gaat erom om toast te maken.
  11. Per boterham doe je 1 schep frietsaus en 1 teentje in een bakje.
  12. Voeg nog wat , en toe.
  13. Na een half uurtje voeg je de rest van de witvis bij (in stukken).
  14. Deze laat je ongeveer 7 minuten meegaren, afhankelijk van de dikte van de vis.
  15. Afblussen met witte .
  16. De laatste paar minuten voeg je de , , flakes enz.
  17. toe.
  18. De soep is nu klaar.
  19. Let een toast in een diep bord, besmeer deze ruim met het frietsaus/ mengsel en schep de soep eroverheen.
  20. Garneren met wat .
25
25
25

Variaties op Vissoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vissoep
VariatieAantalGang
Vissoep7Vis en schaaldieren
Provençaalse vissoep2Soepen
Vissoepje1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vissoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Helaas, ééns maar nooit weer. Na het toevoegen van de creme fraiche werd het een soort van lichtroze soep. Alleen veel zout kon de soep wat smaakvoller maken. Onze 16-jarige, die echt alles mee-eet h... Lees reactie
Charles 10 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
449 kcal
22%1347 kcal
Vetten
17 g.
25%51 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%153 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vissoep