Vlaams stoofvlees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. - Pel de en snipper ze in niet al te fijne stukjes.
    - Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje in.
  2. Stoof daarin de op een matig vuur.
  3. Laat de niet bruin bakken.
    - Verhit een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje in.
    - Schroei de stukken vlees in de braadpan tot ze een goudbruin kleurtje hebben.
  4. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper van de molen en een snuifje zout.
    Tip:
  5. Een grote hoeveelheid vlees bak je het best in meerdere beurten.
  6. Als je braadpan te vol ligt, wordt het vlees gekookt i.
  7. p.
  8. v.
  9. gebakken.
    - Doe de stukjes vlees in de stoofpot met .
  10. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het .
  11. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt (deglaceren).
    Tip:
  12. Gebruik gerust een beetje meer dan aangegeven.
    - Zodra het kookt, giet je het in de stoofpot.
    - Bind enkele blaadjes en een paar takjes verse samen met een eindje keukentouw.
  13. Laat het kruidentuiltje meestoven in de pot.
    - Voeg de toe en de appel-perenstroop.
    - Besmeer het bruin brood royaal met (scherpe) .
  14. Leg de in de pot, met de besmeerde zijde naar onder.
    - Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur.
  15. Het deksel hoeft niet op de pot.
  16. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
  17. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is.
    - Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot.
    - Werk het stoofvlees af met een klein scheutje en roer alles om.
    - Proef en voeg naar smaak nog wat van de molen toe en een snuifje .
25
25
25

Variaties op Vlaams stoofvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vlaams stoofvlees
VariatieAantalGang
Vlaams stoofvlees3Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bier, stroop, boterham is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier, stroop, mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
55 kcal
2%220 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vlaams stoofvlees