Vlaams stoofvlees
- Herkomst Belgie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van foefer2
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Laat smelten in een grote braadpan en braad het vlees aan alle kanten mooi goudbruin aan.
- Breng telkens op smaak met en .
- Doe het in een paar keer zodat het vlees goed aan alle kanten is gekleurd
Schep het reeds aangebraden vlees in een grote stoofpot.
Wanneer alle vlees is aangebraden doe dan de in ringen gesneden in de pan (voeg er eventueel nog wat boter aan toe) en glaceer de . - Doe dan wat water in de pan en maak het aanbaksel los.
- Voeg de en het aanbaksel bij het vlees.
Neem nu de 3 el. - , en roer deze goed onder het vlees.
Doe er dan de Leffe bij en doe er ook de bruine , de , de en de -poeder bij.
Roer alles goed onder elkaar en giet er water bij totdat alles onder staat.
Laat nu eerst even koken en zet dan het vuur lager zodat het vlees zachtjes gaar wordt in +- 90 min. - Laat tijdens het pruttelen het deksel schuin op de pot staan.
Wanneer het vlees gaar is, proef even en werk eventueel bij met en en wat paprikakruiden maar wees er voorzichtig mee het is vlug te of te pikant.
Lekker met heerlijke zelf gemaakte frietjes.
Ook lekker om te maken
Variaties op Vlaams stoofvlees
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vlaams stoofvlees | 3 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- curry en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 80 kcal | 4% | 320 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |