Vlees jus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Gebruik voor de krachtbouillon mijn recept.
Een jus van braadvlees enzovoort heb je niet altijd voor handen, dit recept van ongeveer een ½ liter jus is een heel goede oplossing hiervoor,
Doe een eetlepel in de pan en laat deze smelten en een beetje bruin worden, voeg de eetlepel toe en roer het vlot door en laat het garen tot dat je een roux krijgt, gebruik hiervoor een koekenpan, gewenst kan je ook eerst de even wat bruineren om de jus wat donkerder te maken, in gedeelten afslappen met de krachtbouillon en blijven roeren, nadien nog wat toevoegen voor de gewenste dikte zoals een vleesjus moet zijn, even doorkoken zodat je een mooie gladde binding krijgt. - En wat is er nou lekkerder om een kuiltje te maken in je stamppot met een heerlijke vleesjus die je dan gewoon even zelf maakt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vegetarische jus455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillonblokje
- rundvleesbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillonblokje
- rundvleesbouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillonblokje
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 29 kcal | 1% | 29 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 1 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 3 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |