Doe alle vlees (wat je maar hebt overgehouden deze week) in een schaal en pureer dit tot een smeuïge massa.
Doe het gepureerde vlees in een grote kom en voeg daar de 8 door.
Deze moet je twee bij twee tegen elkaar wrijvend vermalen.
Blijf wel boven de kom!
De , en donker er bij doen.
Dan de grote ui(1 stuk) die je eerst fijn hebt gesneden en de teentjes knoflook(3 teentjes) klein gesnipperd er bij.
Ga nu eerst alles goed door elkaar kneden met je handen.
Blijkt het te vochtig dan meer beschuit toevoegen.
Steeds even de massa op stevigheid testen maar als het te droog is dan wat bier(300 milliliter)(1 scheutje) erbij.
Zo nu de geplette peperkorrels:
Plet dit in een vijzel en voeg het blikje tomatenpuree(1 blikje) toe (dus niet het blikje maar alleen de inhoud) door de vleesmassa en kneed alles weer goed elkaar.
Draai nu van deze massa mooie eenhapsballetjes.
Zet ze maar even weg.
Nu eerst de saus:
Ga boter(75 gram) op vuur smelten en als het mooi geel vloeibaar is,
voorzichtig de nog warme rundvleesbouillon(250 milliliter) er bij gieten.
Blijf rustig roeren en doe dan het bier(300 milliliter)(1 scheutje) erbij en het flesje kookroom(1 flesje) (blijven roeren) en dan even laten koken.
Laat even rusten in de pan.
Doe dan de bloem(30 gram) er bij en klop deze goed door de saus.
Roer peper(1 stuk) en zout(1 stuk) door de mosterd zodat dit lekker smeuig wordt en voeg deze dan ook bij deze heerlijke saus.
Daarna even rust geven op een erg zachte vlam.
Doe de vleesballen er door en maak het gaar in deze saus door het een tijd mee te laten koken.
Houd wel de saus goed in de gaten en laat het niet aanbranden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Gluten
rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier, bier, bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Koemelk
rundvleesbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kookroom
Mosterd
franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Lactose
boter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier, bier, franse mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.