Maak een brei van de ingredienten voor de marinade en smeer het vlees hiermee in.
Afgedekt in de koelkast bewaren.
Bereiding :
Braad het vlees aan in 6 eetlepels hete met een stukje boter(50 gram) tot mooi bruin.
Verwijder vlees uit pan en zet de grof gesneden groenten even aan.
Leg het vlees hierop en giet cognac(1 stuk) (borrelglas) hieroverheen.
Steek dit aan (Let op!
voor wasemkap).
Als het vuur is gedoofd, bouillon of water met bouillonblokje, peper(1 stuk) en een mespunt saffraanpoeder(1 stuk) toevoegen.
Zet geheel in de oven op ± 210° celcius.
Sucadelappen(800 gram) 1 3/4 uur
overig 3 kwartier tot 1 uur
Indien met kipfilet wordt gewerkt, filet na 1/2 uur verwijderen en groenten nog 1/2 uur in oven laten braden.
Draai het vlees om het kwartier.
Indien er een tekort aan vocht ontstaat een beetje water toevoegen.
Verwijder vlees en pureer groentemengsel in keukenmachine tot saus.
Maak op smaak met peper(1 stuk), zout(1 stuk) en aroma.
Serveer met een frisse sla, friet of gekookte aardappelen, stokbrood en een lichte rode wijn.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippebouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippebouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippebouillon
Koemelk
kippebouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippebouillon
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippebouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.