Volkorenpizza

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng het pakje met het meel en voeg de en toe.
  2. Kneed het geheel tot een deeg en laat dat ongeveer een kwartiertje staan.
  3. Snijd in die tijd de klein en laat ze flink doorkoken tot er een sausje ontstaat.
  4. Pureer de tomatensaus en voeg peper, zout en basilicum toe.
  5. Snijd verder alles wat op de pizza komt klein (bijvoorbeeld ananas, ham, uienringen, paprikastrookjes en champignons).
  6. Rol het deeg uit op een platte ondergrond, dat met een beetje meel bestrooid is.
  7. Vet een bakblik in met olijfolie en leg het uitgerolde deeg daarop, maak een klein opstaand randje en vul de pizza met de tomatensaus, leg de andere ingrediënten daar bovenop en strooi er geraspte kaas en oregano overheen.
  8. Dan ongeveer 20 tot 25 minuten bij 175°C in de oven en klaar is de pizza!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Volkorenpizza heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In het recept staat 4 koppen meel, 0,5 kop water...3 eieren... Hoe groot zijn de koppen? Is het niet beter om in het recept te schrijven het meel in grammen en het water in dl? Ik heb grote koppen... Lees reactie
Maurice Minor 24 januari 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
200 kcal
10%800 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Volkorenpizza