Volle cake met donkere chocolade
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet 2 broodblikken (inhoud 900 gram) met .
- Smelt de chocolade met 3 eetlepels water, en suiker in een kom met zachtjes kokend water.
- Zeef de bij de chocolade en roer het mengsel om.
- Klop de eidooiers erdoor.
Doe de eiwitten met een snufje in een vetvrije kom. - Klop het mengsel stijf.
- Schep eerst 1 eetlepel van de eiwitten door het chocolademengsel om dit losser te maken en schep vervolgens de rest erdoor, Verdeel het mengsel over beide broodblikken en tik de blikken tegen het werkoppervlak, om evt.
- luchtbellen verwijderen.
Bak de cakes 45 minuten tot deze stevig zijn. - Laat de cakes 15 minuten in de broodblikken afkoelen.
- Stort de cakes op een taartrooster,tot ze volledig zijn afgekoeld.
Voor de bereiding van het glazuur:
Smelt de jam met 3 eetlepels water in een pan.
Bestrijk hiermee de cakes.
Smelt de chocolade met 3 eetlepels water in een kom boven een pan kokend water en roer dan de slagroom en de suiker erdoor, verdel het chocolademengsel gelijkmatig over de cakes. - Zet de cakes 1 uur in de koelkast
Garneer de cakes met de en de munt en bestuif met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 383 kcal | 19% | 7660 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 620 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 740 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |