Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaas-roompaté recept
Kaas-roompaté recept

Kaas-roompaté


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gelatine in koud water circa 10 minuten laten weken. In een pannetje de room circa 5 minuten zachtjes laten inkoken. In een kommetje de eierdooier losroeren met de mosterd. Drie eetlepels warme room erdoor roeren. Al kloppend het dooiermengsel bij de room schenken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De gelatine goed uitknijpen en al roerend in de room oplossen. Laten afkoelen tot de room iets begint te hangen. Intussen 4 soufflébakjes bekleden met huishoudfolie. Met een glas, met een iets kleinere doorsnede dan de bakjes, rondjes uit de kaas steken. In elk soufflebakje een bodempje room scheppen. In elk bakje een rondje kaas leggen. Hierop weer een laagje room, goed aandrukken. Hierna weer een rondje kaas van dezelfde soort leggen. Zo doorgaan tot alle kaas en room op is. In de koelkast in circa 1,5 uur laten opstijven. Afdekken met huishoudfolie. Voor gebruik omkeren en in stukjes snijden en garneren met peterselie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kaas-roompaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven