Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konflook-sjalotjes met sherry recept
Konflook-sjalotjes met sherry recept

Konflook-sjalotjes met sherry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de rozijnen 30 minuten in de sherry, Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Pel de sjalotjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotjes op half hoog vuur lichtbruin. Neem de sjalotjes uit de pan, voeg de knoflook met tomatenpuree toe aan het achter gebleven bakvet en bak het kort even aan. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Voeg de de sjalotjes met rozijnen, de weeksherry, water, zout, kruidnagel met laurierblad, sherry-azijn en suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat het alroerend afgedekt 1/ 2 uur sudderen. Schenk het geheel als de sjalotjes gaar zijn in een schotel en verwijder het laurierblad met de kruidnagels. Laat het gerecht afkoelen en laat de sjalotjes 2 uur afgedekt in de ijskast marineren. Serveer de sjalotjes met stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konflook-sjalotjes met sherry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven