Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Carpaccio van rode bieten met bacon recept
Carpaccio van rode bieten met bacon recept

Carpaccio van rode bieten met bacon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de rode bieten schoon. Kook ze met het deksel op de pan ca. 25 minuten. Laat de bieten schrikken onder koud water, schil ze en laat ze afkoelen. Hak de walnoten grof. Bak de noten in een droge pan. Neem ze uit de pan. Snijd 2 plakken ontbijtspek in 4 stukken en de rest in repen. Doe alle spek in de pan en bak het knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Maak de sla schoon en laat hem uitlekken. Snijd de rode bieten in plakken en verdeel ze dakpansgewijs over 4 borden. Was de appels en snijd ze in 4 stukken. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Verdeel ze met de sla over de bieten. Roer de azijn, zout peper en wat suiker doorelkaar. Klop de olie er doorheen. Verdeel het mengsel over de carpaccio. Bestrooi met walnoten en reepjes spek. Garneer met het overige spek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit carpaccio van rode bieten met bacon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven