Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chinese flensjes met kip recept
Chinese flensjes met kip recept

Chinese flensjes met kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Maak van de bloem, melk, eieren, wat zout en de olie een beslag en laat dit even rusten. Bak hiervan dunne flensjes. Dek de flensjes af tot gebruik. Maak de kipfilet schoon, snijd de filets horizontaal in tweeŽn en leg de filet in een marinade van peper en zout, 5-kruidenpoeder, soya en olie. Bak de filets in een grillpan gaar en laat afkoelen. Snijd intussen van de lenteuien en de van zaad ontdane komkommer dikke lucfers. Snijd de Chinese champignons en de gebakken kip in dunne reepjes. Meng de ingredienten voor de saus. Bereiding: Zet de wok op het vuur met een rekje of een aan beide zijden opengemaakt klein conservenblikje en vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook. Intussen het gewenste aantal flensjes, waarop een dun laagje saus is aangebracht, vullen met wat kip, komkommmer, lenteui, paddestoelen en rol deze op. Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar) Zet het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met de 'dome' en laat voor 10 minuten stomen . 1 flensje tot maximaal 2 per persoon.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chinese flensjes met kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven