Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Flensjestaart met gerookte zalm en verse spinazie recept
Flensjestaart met gerookte zalm en verse spinazie recept

Flensjestaart met gerookte zalm en verse spinazie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak eerst de flensjes. Zeef hiervoor de bloem in een kom en roer er het snuifje zout door. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de melk, giet het eimengsel beetje bij beetje in het kuiltje en meng tot een glad deeg. Verhit telkens een klontje boter in de pan en bak dunne flensjes. Je moet er in totaal 10 hebben. Laat ze afkoelen Spoel en droog de spinazie. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in plakjes. Meng de mayonaise met een paar lepels yoghurt Leg een flensje op een groot bord. Besmeer het met een dun laagje mayonaise (ik gebruik hiervoor een kwastje) en beleg met plakjes tomaat. Strooi er wat peper en zout over en leg hier en daar een blaadje basilicum. Leg er een tweede flensje op, besmeer dun met mayonaise en beleg met plakjes ei en spinaziebladeren Leg er een derde flensje bovenop, kwast er weer mayonaise over en beleg met gerookte zalm. Herhaal deze drie lagen tot je er van elk drie hebt. Leg nu de 10-de pannenkoek er bovenop. Dek de taart af met plasticfolie en laat nog een paar uur koelen. Snijd er aan tafel punten van (ik gebruik hiervoor liefst een elektrisch mes) en dien op met eventueel wat sla.

Serveersuggesties

Dit geef ik graag als voorgerecht bij een barbecue en een roséwijntje of een Lambrusco smaakt hier heerlijk bij!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit flensjestaart met gerookte zalm en verse spinazie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven