Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geflambeerde scampi's recept
Geflambeerde scampi's recept

Geflambeerde scampi's


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Was de scampi's en droog ze met keukenpapier. Meng zout, peper en paprikapoeder en strooi het over de scampi's. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een koekepan. Laat er de scampi's aan elke zijde 2 minuten in bakken. Voeg de sjalotten erbij en laat nog 1 minuut sudderen. Giet de olie weg en giet de pastis erover. Hou er een vlam bij om te flamberen. Blus na 1 minuut met de witte wijn. Giet de visbouillon bij de scampi's en laat 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en neem de scampi's uit de bouillon. Houd ze warm. Zet de pan terug op het vuur en kook het vocht op hoog vuur in tot de helft. Voeg de room en de dragon aan toe en laat nog even opwarmen op matig vuur. Voeg er de scampi's weer bij en serveer onmiddellijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geflambeerde scampi's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven