Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gefrituurde Camembert met aardbeiencoulis recept
Gefrituurde Camembert met aardbeiencoulis recept

Gefrituurde Camembert met aardbeiencoulis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de camembert in 8 gelijke punten. Verdeel het paneermeel over 2 diepe borden. Splits de eieren en doe de eiwitten in een 3de diep bord. Wentel de stukjes camembert eerst door het eiwit, dan door het ene paneermeel, weer door het eiwit en tot slot door het andere paneermeel. Zet de stukjes geprepareerde camembert even terug in de koelkast en ga door met de rest. Doe de aardbeiencoulis in een sauteuse en breng aan de kook. Voeg een beetje versgemalen witte peper toe en laat op een klein vuurtje even doorsudderen. Verhit ondertussen de frituurolie tot 180°C. Zet 8 grote, platte borden gereed. Leg op elk bord een in 2 stukken gehalveerde aardbei. Drapeer er enkele blaadjes lollo rosso naast en besprenkel die licht met een klein beetje balsamico azijn. Ontdoe de schijven ananas van de schil en de harde kern. Snijd elke schijf in 4 parten en leg op elk bord een partje ananas. Frituur de camembert kort in de hete olie. Frituur 4 stukken tegelijk en dompel ze slechts 25 seconden in de olie. Meteen eruit halen en even laten uitdruipen op keukenpapier. Schep op elk bord een lepel coulis en leg de gefrituurde Camembert ernaast. Dien warm op en geef er een glas niet te koude Gewürztraminer bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gefrituurde camembert met aardbeiencoulis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven