Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde sint-jakobsschelpen recept
Gegrilde sint-jakobsschelpen recept

Gegrilde sint-jakobsschelpen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd een schoongemmakt sinaasappel in stukjes. Pers de andere sinaasappel in een kom. Voeg de sinaasappelstukjes, tomaat, knoflook, azijn en 3 eetlepels olie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verhit de grill of koekenpan met dikke bodem. Strijk over de beide kanten van de venkelplakjes wat olie. Bak de venkel 2 a 3 minuten aan beide zijden tot ze gaar zijn en licht bruin. Schep de venkelplakjes op een bord en houd ze warm. Smeer de sint-jakobeschelpen in met de rest van de olie en bak ze 1 minuut. Keer ze en bak ze nog 30 seconden tot ze gaar zijn. Schep de sint-jalobsschelpen met 3 op een bord met de warm gehouden venkel wat salsa en creme fraiche er over. Garneer ze met rucola.

Serveersuggesties

Dit kan met mosselen met dille i.p.v. creme fraiche.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegrilde sint-jakobsschelpen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven