Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde zalmtartaar recept
Gemarineerde zalmtartaar recept

Gemarineerde zalmtartaar


Ingrediënten


32

Bereidingswijze


Voorbereiding: Leg de verse zalmfilet in de schaal en besmeer deze met de mosterd tot de zalm geheel met mosterd is bedekt. Gewoon met de handen werkt het best. Doe vervolgens de basterdsuiker, beetje grove zeezout en de dille over de met mosterd besmeerde zalm heen. Zorg ervoor dat de zalm onder en boven goed met de ingrediënten bedekt is. Bedek de zalm in de schaal met plastic folie. De folie moet direct op de zalm, niet over de schaal. Zo trekt er meer smaak in de zalm. Leg de zalm in de koelkast en laat de zalm een aantal uren marineren. Neem de gemarineerde zalm uit de koelkast en haal de overtollige marinade van de zalm. Door het zeezout is de marinade dunner geworden, een gedeelte van het vocht wordt door het zeezout uit de zalm gehaald. Snijd de zalm zeer fijn. Dit kun je doen door er eerst dunne plakjes van te snijden en daarna de plakjes nog fijner te snijden, totdat het tartaar wordt. Doe de tartaar in een schone schaal en zet dit terug in de koelkast. Doe de crème fraiche in een schaaltje en doe hier een beetje citroensap, zout en peper naar smaak bij en meng dit. Ook dit kan terug de koelkast in. Opdienen: Snijd de een deel van de komkommer in hele dunne plakjes en leg dit in een cirkel trapsgewijs op de borden. Neem de ringsteker en leg deze in het midden van de komkommer op het bord. Verdeel de zalmtartaar in de ringsteker en druk dit voorzichtig aan. Haal de steker voorzichtig omhoog zodat de tartaar blijft liggen. De crème fraiche kun je met een theelepel als quenelle op de tartaar serveren, maar je kan ook de crème fraiche iets verdunnen en met een spuitzak dunne lijntjes over het bord spuiten. Eventueel afmaken met een takje dille.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gemarineerde zalmtartaar recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven