Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gerookte zalmcocktail recept
Gerookte zalmcocktail recept

Gerookte zalmcocktail


Ingrediënten


Bereidingswijze


De oesterzwammen wassen en in kleine reepjes snijden. Citroenschijfjes aan een kant insnijden. De slablaadjes wassen en droogdeppen. De helft van de slablaadjes in reepjes snijden. De oesterzwammen in een pan met anti aanbaklaag verhitten en met zout bestrooien, knijp er een beetje citroensap over uit voor de kleur en laat afkoelen. Voor de saus de room halfstijf kloppen in een kom, de mayonaise, de tabasco, de ketchup, cognac en sherry door de room spatelen. De reepjes zalm en de afgekoelde oesterzwammen door elkaar mengen en dit door de saus scheppen. De binnenkant van 4 glazen bekleden met 4 slablaadjes. Daarop een laagje van de reepjes sla leggen de zalmcocktail over de 4 glazen verdelen, de bovenkant met paprikapoeder bestrooien, de citroenschijfjes op de rand van het glas zetten. Zet elk glas op een schoteltje en serveer met toast.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gerookte zalmcocktail recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven